google ads oglasi

UPDATE 25/6/2020:

Mnogi računi su počeli dobivati e-mail obavijesti te obavijesti unutar Google Ads računa o pristiglim kreditima.  Provjerite koliko ste oglašavačkih kredita dobili i javite nam se za uspješne kampanje.

Jedan od Googleovih odgovora na krizu za vrijeme i nakon koronavirusa jesu dodatnih 340 milijuna dolara u Google Ads oglašavanju namijenjenih malim i srednjim poduzećima.

Google je odlučio pomoći svim malim i srednjim poduzetnicima kako bi očuvali poslovanje i ostvarili maksimum. Google je objavio:

Želimo pomoći ublažavanju dijela troškova za mala i srednja poduzeća kako bi ostala u kontaktu sa svojim kupcima u ovo zahtjevno vrijeme. Zbog toga dajemo našim malim i srednjim poduzetnicima širom svijeta 340 milijuna USD kredita za oglašavanje, a mogu se iskoristiti u bilo kojem trenutku do kraja 2020. godine na svim našim platformama Google Adsa. Malim i srednjim poduzetnicima koji su aktivni oglašivači od početka 2019. godine, sljedećih će se mjeseci na Google Ads računu prikazati kreditna obavijest. Ovo je samo dio veće opredjeljenosti Googlea da podrži mala i srednja poduzeća, zdravstvene organizacije i vlade te zdravstvene radnike na prvom mjestu ove globalne pandemije.

Izvor: https://support.google.com/google-ads/answer/9803410?hl=en 

Zašto je Google odlučio namijeniti kredite za oglašavanje malim i srednjim poduzetnicima? Prenosimo s njihove stranice:

Mala i srednja poduzeća okosnica su naših zajednica. Prema podatcima Svjetske banke, zauzimaju oko 90 % svih poduzeća i više od polovice zaposlenosti u svijetu. COVID-19 predstavlja poseban izazov ovim tvrtkama koje se mogu suočiti sa zatvaranjem i smanjenjem prihoda čak i ako pronađu načine kako podržati i zaštititi svoje zaposlenike. Nadamo se da ćemo oglasima ublažiti dio troškova održavanja njihovog kontakta s kupcima. Tko može iskoristiti kredite za oglašavanje? Krediti su namijenjeni malim i srednjim poduzećima koja su koristila Google Ads oglašivačku mrežu u 2019. godini.

Kako znati kada je Google poslao kredite za oglašavanje?

Kada krediti budu spremni za vašu tvrtku ili obrt, u gornjem desnom kutu Google Ads sučelja pojavit će se obavijest. Kada će stići obavijest o kreditima za oglašavanje? Obavijest će stići u nekoliko sljedećih mjeseci.

Ažurirane informacije:

  •  Potrebno je da ste prošle godine 10 od 12 mjeseci + siječanj i veljača 2020 imali aktivne oglase
  •  Dobivate jedan oglašavači kredit koji će se moći iskoristiti do kraja godine. Za svaki račun će se izračunavati vrijednost posebno te o tome nema detalja kako će to Google izračunati
  • Svaki račun unutar MCC-a dobiva svoj kredit, ako ispunjava uvjete
  • Krediti postaju aktivni krajem 5. mjeseca.

Prepustite svoje Google Ads račune nama i mi ćemo za vas pratiti obavijesti. Dokad možete iskoristiti kredite? Kredite za oglašavanje moći ćete iskoristiti do 31. 12. 2020. Markething tim godinama pomaže mnogim poduzetnicima ostvariti bolje prodajne rezultate.

Kontaktirajte nas putem kontakt forme.

 

Imate možda u planu projekt?

Opišite nam vaše želje i ciljeve, odgovoriti ćemo vam vrlo brzo.