uspješan webinar

Kako održati uspješan live stream ili prijenos uživo?

Stjecajem raznih okolnosti ne možemo prisustvovati edukacijama, seminarima i konferencijama, niti ih organizirati, stoga sve više brendova pokreće live stream. Sve u svrhu povezivanja s novim pratiteljima i održavanja odnosa s postojećima.

Kada ste se pripremili i usavršili svoju prezentaciju, možete početi s koracima ka održavanju live prijenosa.

Važno je osmisliti i provesti uspješan marketing za prijenos uživo, ali o tome ćete moći čitati u nekoj od sljedećih blog objava.

Stream platforma

Odaberite jednostavnu i korisniku intuitivnu platformu pomoću koje ćete moći streamati. Preporučujemo besplatni OBS Studio koji omogućuje sve potrebne funkcionalnosti za streamanje.

OBS live prijenos
OBS live prijenos

Društvene mreže za održavanje stereama

Ovisno o broju pratitelja i orijentiranosti prema društvenim mrežama, odabrat ćete društvene mreže na kojima ćete organizirati svoj prijenos uživo. Najpopularnije platforme jesu Facebook, YouTube i Twitch.

Ako želite streamati na više društvenih mreža, predlažemo koristiti se platformom restream.io koja za 16 $ mjesečno omogućuje live stream na jednoj do tri platforme uz sinkronizaciju komentara. Definitivno isplativa investicija.

restream cijenik

U ovoj blog objavi koncentrirat ćemo se na stream platformu OBS Studio i prijenos uživo na Facebooku                                                              .

Prije početka streamanja predlažemo napraviti privatnu testnu Facebook grupu kako biste provjerili postavke, nekoliko puta pokrenuli prezentaciju i testirali mogućnosti live streama.

Kada ste sve testirali i uvježbali, spremni ste za prijenos uživo.

Proces streamanja na Facebook stranici, profilu ili u grupi u potpunosti je identičan.

Nekoliko minuta prije live streama

Na OBS Studiju potrebno je pripremiti uvodni video ili uvodnu fotografiju, stream prezentacije, stream ostalih programa koje želite pokazati i stream kamere.

Mirko iz Differenta podijelio je nekoliko savjeta za bolju interakciju s pratiteljima tijekom live streama.

Povezivanje Facebooka i OBS Studija

Kada započnete s live streamom važno je povezati Facebook streaming key s OBS Studiom (u postavkama streama). Kada ih povežete i pokrenete stream, na OBS Studiju na Facebooku trebate dodati naziv objave i kratki opis.

Prvi korak: Kopiranje streaming key s Facebooka

Potrebno je kopirati streaming key (označen crvenim kvadratom)

Drugi korak: Postavljanje streaming key u OBS studio

Kopirani streaming key s Facebooka potrebno je prenijeti na OBS studio tako što ćete prvo otvoriti u meniju OBS studija Datoteka (označeno crvenom bojom) nakon toga odabrati u padajućem izborninku Podešavanja te nakon toga dabrati Stream (označeno crvenom bojom) te zamijeniti postojeći streaming key.

Pokretanje Facebook live streama

Nakon prethodnog koraka možete pokrenuti prijenos uživo tako što ćete na Facebooku pritisnuti Start live video ili Go live.

Ostalo je na vama, da uspješno odradite prezentaciju i koordinirate između OBS Studija i svoje prezentacije. Sretno s organizacijom i prijenosom uživo!

Naš prvi live stream

https://www.facebook.com/markething.hr/videos/496869037860777/?xts%5B0%5D=68.ARATLyaiTTot9v1ylknf-LUGm58qdT2s_mqGtZC0yBxeQWa11mCsjB_DYEoKZXErB2k1GctCElf7Lw22CPJmTcq_NBh2vFccZ5kmUH8OJmeBoh4EXqo5jv8-joE7jPqUve7hRrTPdQX7NoNgaiyol9E0lpncgSOAEjie8sxS3SnYl4UlqHOJHPoqpYZi941xSgQoTN-w0AmQkwAqSJ–pmappP88HVPKtmbcdi1e8I2gyiN8zoTaNl98y9QC2r8XrDVZEj3SpTm_AMloA_23WXccF4tUP0FV2wZOaI7PBRSdiBn4PTgsF-7VYDkN22XERZtmRi9prWixEwN6f0qt7JHwG32n7qvs7vRygg&tn=-R

Za savjetovanje i pomoć oko organizacije live streama kontaktirajte nas putem kontakt forme.