Google Core Update

May the Fourth Google Core Update

May the Fourth Google Core Update

Iako Google više ne daje kreativne nazive novim ažuriranjima algoritma, ovaj specifičan datum (May 4th) zasigurno će obilježiti naziv, naime Google je novo ažuriranje nazvao May 2020 Core Update.

https://twitter.com/searchliaison/status/1257397733217968136 

Zašto i koliko često Google ažurira algoritam?

Na temelju podataka (poput relevantnosti) koje je skupio od posljednjeg ažuriranja algoritma, Google mijenja pozicije na stranici s rezultatima (SERP engl. search engine result page).
Sve s ciljem što boljeg pogađanja namjere pretraživanja i serviranja najboljeg sadržaja na vrhu SERP-a.

Google konstantno testira različita ažuriranja algoritma i naziva ih Core Updates te ih u pravilu provodi nekoliko puta godišnje.

Krajem 2019. godine Google je izbacio značajno ažuriranje naziva Google BERT Update, a pomaže mu u boljem razumijevanju namjere pretraživanja. Više o ovoj temi pročitajte u blog objavi Google Bert Update Sve informacije.

Google Core Update

Kako će ovo Google ažuriranje utjecati na rezultate?

Sve stranice koje imaju kvalitetan i relevantan sadržaj koji odgovara namjeri pretraživanja korisnika zauzet će više pozicije na Googleu, dok će stranice koje nisu ispunile očekivanja osoba koje su pretraživale, svojom kvalitetom i relevantnošću, biti spuštene na niže pozicije.

Google Core Update: Što učiniti kako biste utjecali na promjene u SERP-u?

Kao i u svim prošlim ažuriranjima, Google kaže da ne možete ništa napraviti kako biste utjecali na promjene u SERP-u.

kvalitetan i relevantan sadržaj

Što vam je onda činiti?

Budite sigurni da imate tehnički dobro optimiziranu stranicu kako bi je Google mogao što brže i efikasnije skenirati i indeksirati. Također, stvarajte vrhunski sadržaj koji je relevantan za vaše poslovanje i pretraživanja.

Više o tehničkoj optimizaciji pročitajte u blog objavi Vodič za tehničku optimizaciju web stranice.

Što stručnjaci digitalne agencije Markething mogu napraviti za vas?

Kako bismo zajedno postigli što bolje rezultate, za vas provodimo tehničku analizu i optimizaciju web stranice. Stvaramo zavodljiv sadržaj koji je SEO optimiziran, ali i pomaže ostvariti bolje prodajne rezultate.

 

Imate možda u planu projekt?

Opišite nam vaše želje i ciljeve, odgovoriti ćemo vam vrlo brzo.