SEO optimizacija

Jeste li čuli za ovaj često korišten pojam kojim se cilja na povećanje posjećenosti web stranica? SEO optimizacija je neizbježna ukoliko Vaše poslovanje želite podići na višu razinu. To je postupak optimiziranja web stranica za određene ključne riječi kako bi se pojavile na prvoj stranici rezultata tražilice i time ostvarile povećanje već spomenute posjećenosti stranice. SEO optimizacija dugoročno je ulaganje u poziciju Vašega weba, a brojna istraživanja dokazuju da većina online korisnika ne otvara drugu, kao ni bilo koju sljedeću stranicu pretrage. Iznimno je važno biti pri vrhu tražilice ili barem među prvih deset rezultata na prvoj stranici (engl. SERP Search Engine Result Page).

Postoji preko 300 različitih faktora koji utječu na pozicioniranje Vaše stranice na stranici s rezultatima (SERP Search Engine Result Page)

Proces optimizacije dug je i iscrpan te ne pokazuje ekspresne rezultate, već su željene promjene vidljive za najmanje 5-6 mjeseci. Bez obzira na dug proces, ulaganje u SEO optimizaciju isplativo je iz razloga što će nakon nekog vremena Vaša web stranica biti pri vrhu rezultata što znači da postaje posjećenija. Vaše će poslovanje bilježiti rast zbog povećane prodaje koja će uslijediti nakon umnažanja broja posjeta web stranici.  Naše iskustvo u optimizaciji stranica za tražilice, visokoobrazovani tim stručnjaka te dosadašnji izvanredni rezultati  mogu Vas dovesti korak bliže uspjehu u poslovanju, stoga se ne ustručavajte dio tereta prebaciti na nas.

Seo optimizacija uključuje dva postupka:

 • On page optimizacija
  Optimizira web stranicu kako bi se bolje pozicionirala pri pretraživanju, mijenja nekoliko ključnih faktora poput naslovnih oznaka, meta opisa, optimizira  sadržaj i ključne riječi te povećava brzinu učitavanja stranice. On page optimizacija služi privlačenju ciljane skupine ljudi na odredišnu stranicu.

 • Off page optimizacija
  Odnosi se na aktivnosti koje možete provoditi izvan granica Vaše web stranice, a najvažnije među njima su izgradnja vanjskih linkova te izgradnja ili povećanje popularnosti na društvenim mrežama.

Usluge vezane uz SEO optimizaciju:

 • On-site optimizacija
  Nudimo izradu kvalitetnoga sadržaja povezanoga izravno s ključnim riječima koje publika pretražuje; optimizaciju naslovnih oznaka (eng. title tagova) i meta opisa povezanih s ključnim riječima i sadržajem; pregledan dizajn stranice sa svrhom lakšega snalaženja i pretraživanja od strane Vaših korisnika.

 • Off-site optimizacija
  Omogućujemo Vam izradu poveznica s vjerodostojnih web stranica koje će doprinijeti  boljem pozicioniranju Vaše stranice i izradu poveznica sa sidrenim tekstom prema ključnim riječima.

 • Istraživanje i definiranje strategije
  Koristimo niz alata kako bismo za Vas istražili tržište, Vašu poziciju u odnosu na konkurenciju te idealne ključne riječi za Vaše poslovanje.

 • Optimizacija sadržaja
  Uz SEO optimizaciju vrlo je važna prilagodba sadržaja korisnicima jer ih želimo zadržati na webu i ponuditi im odgovarajući proizvod ili uslugu. Vaš trenutni sadržaj detaljno analiziramo i u dogovoru s Vama predlažemo ključne izmjene za bolju poziciju na stranici s rezultatima. Osim samoga kvalitetnog sadržaja povezanog s ključnim riječima, nudimo Vam i izradu prikladnih fotografija opisanih kratkom rečenicom u ALT TAG-u. Korisnici često neku uslugu pretražuju putem slika, stoga pripazite da i u tom dijelu budete dobro pozicionirani. Optimizacija slika prvenstveno ovisi o brzini učitavanja web stranice, broju posjeta, vremenu posjeta kao i zadovoljstvu korisnika. Sadržaj uvijek mora biti povezan na način da je primjeren skupini korisnika na koju ciljate i koju očekujete na Vašemu webu.

POVEZANI PROJEKTI

Javite nam se