SEO prekršaji

SEO prekršaji

Postoji više različitih akcija zbog kojih web stranica može biti kažnjena premještanjem za nekoliko pozicija ili čak nekoliko stranica niže na tražilici.

Spriječite neželjene situacije izbjegavajući sljedeće prekršaje:

1. Suhoparan sadržaj

Sadržaj mora biti relevantan i vrijedan korisniku. Google je 2011. godine izbacio algoritam “Panda” kojim provjerava sadržaj stranica. Ne dozvolite si suhoparan sadržaj, potrudite se oko svojega weba.

 

2. Sadržaj s drugih web stranica

Niska kvaliteta sadržaja može unazaditi vaše SEO napore jer Google i druge tražilice traže stranice s relevantnim informacijama. Koristite li sadržaj s druge web stranice, Google će vašu stranicu prepoznati kao nevažnu.

3. Oglasi prije sadržaja

Ne zatrpavajte svoje korisnike brojnim oglasima prije dijeljenja kvalitetnoga sadržaja, omogućite im lako pronalaženje onoga što je važno. Korisnici su na prvome mjestu!

 

4. Maskiranje weba i sadržaja

Web stranicu moguće je podesiti tako da tražilice vide nešto potpuno drugačije nego što to vidi korisnik, a ovaj se prekršaj zove “cloaking”. Tražilicama se to nikako ne sviđa te ovo spada u jednu od najgorih stvari koje možete učiniti. Ako vas tražilice otkriju u ovome prekršaju, smatrat će to svjesnim pokušajem manipuliranja te će vas kazniti degradiranjem u rezultatima.

5. Ponavljanje ključnih riječi

Jedan od čestih SEO prekršaja je uzastopno ponavljanje ključnih riječi što najčešće čine SEO početnici ili neupućeni u način rada tražilica.

6. Skrivanje sadržaja

Skrivanje teksta još je jedna od nepoželjnih SEO akcija. Neke stranice izaberu tekst bijele boje tako da ga korisnik ne vidi (jer je iste boje kao i pozadina), dok ga tražilica može vidjeti.

 

7. Kupovanje poveznica

Vjerojatno najgora stvar koju možete učiniti je kupiti poveznice, Google je 2011. godine kaznio podružnicu Google Japan upravo zbog ovoga prekršaja.

8. SPAM poveznice

SPAM poveznice mogu unazaditi vašu web stranicu. Postavljanje poveznice na nerelevantnim blogovima ili forumima sa specifičnim ključnim riječima u sidrenom tekstu kao na primjer “masaža tijela u Puli” neće doprinijeti dobroj poziciji vašega weba. Uskoro će vas Google razotkriti i degradirati na stranicama s rezultatima (SERP engl. Search Engine Result Page).

9. Piratski sadržaj

Ako Google primijeti da je vaša stranica piratskoga sadržaja, slijedi vam gubitak stečene pozicije na tražilici.

 

10. Black hat SEO strategije

Umjesto Black Hat SEO strategija koristite White Hat SEO strategije. Ne kršite gore navedena pravila, držite se savjeta stručnjaka i osvanite na prvoj stranici s rezultatima.

Samo poštenim radom i trudom moguće je ostvariti dugoročne rezultate. Ako ste već prekršili neka od SEO pravila, kontaktirajte Markething tim stručnjaka koji će vam pomoći izvesti vas na pravi put!

Potrebna vam je pomoć sa SEO optimizacijom?