WordPress 5.6

U kolovozu ove godine svjedočili smo drugom velikom ažuriranju WordPressa koje je donijelo dugo očekivana poboljšanja.

Oni koji su već prije sve dodatke i teme ažurirali na najnoviju verziju jQueryja vjerojatno neće imati problema nakon WordPress ažuriranja na novu 5.6 verziju, no neki mogu nakon ažuriranja platforme doživjeti neočekivanja ponašanja na svojim web stranicama.

Kako redovito pratimo trendove da bi sa što boljim alatima i vještinama korištenja novih alata bili na usluzi našim korisnicima u nastavku vam predstavljamo što donosi nova WordPress 5.6. verzija kako bi spremni dočekali novo ažuriranje i promjene.

Što nam donosi novo WordPress 5.6 ažuriranje?

Prosinac nam ove godine osim blagdanskog veselja donosi i novu verziju poboljšanja WordPressa, danas najpopularnijeg CMS-a (Content Management System).
U svakom trenutku svojim korisnicima želimo biti na usluzi pa u nastavku donosimo novosti koje će utjecati na funkcioniranje vaših web stranica.

WordPress 5.5 koji je predstavljen u kolovozu ove godine bio je prvi korak prema modernizaciji WordPressa prisiljavajući cijeli WordPress sustav da ažurira svoje dodatke i teme te u sustav uđe s najsigurnijom verzijom ažuriranja uz jQuery. Usprkos tome velik broj web stranica prestao je funkcionirati kako treba. Neki se nisu mogli prijaviti na svoju stranicu dok se drugima stranica uopće nisu prikazivale.

Nakon toga objavljen je Enable jQuery Migrate Helper dodatak koji je ispravio nastalu štetu, obnovio stranice, te je sve nastavilo funkcionirati kako treba.

Novo WordPress 5.6 ažuriranje

Može li WordPress 5.6 učiniti isto?

Jedan od programera WordPressa koji stoji iza ažuriranja jQuery Migrate Helper dodatka, kaže da će on postati beskoristan nakon što se pokrene WordPress 5.6 što znači da bi moglo doći do ponovnog pada određenog broja web stranica.

Starije verzije jQuery dodatka i dalje se koriste u nekim temama, programima i dodacima, a to uzrokuje ranjivost i moguću opasnost za cijeli sustav.

Međutim, WordPress 5.6 donosi drugi korak prema modernizaciji čitavog sustava koji će sadržavati ažuriranje jQuery Migrate dodatka na najnoviju 3.3.1. verziju. Razlog tog ažuriranja je pravilno funkcioniranje svih stranica koje se oslanjaju na “Enable jQuery Migrate Helper” dodatak, kako bi nastavile pravilno funkcionirati.

Oni koji su već prije sve dodatke i teme ažurirali na najnoviju verziju jQueryja vjerojatno neće imati problema nakon WordPress ažuriranja na novu 5.6 verziju, no neki mogu nakon ažuriranja platforme doživjeti neočekivanja ponašanja na svojim web stranicama.

Pratite obavijesti na vašim nadzornim pločama i kontaktirajte nas u slučaju bilo kakvog nefunkcioniranja.

Ako dobijete bilo kakvu poruku pogreške ili nefunkcioniranja prethodno ažuriranih podataka obratite nam se kako bi zajedno započeli testiranje i bili sigurni da će vaša web stranica funkcionirati s najnovijom WordPress 5.6 verzijom.

Ako se ne snalazite u WordPressu ili pak niste zainteresirani za istraživanje nove verzije, slobodno nam se obratite i prepustite nam održavanje svoje web stranice.

Iskoristimo prednosti ažuriranog WordPressa zajedno!

Imate možda u planu projekt?

Opišite nam vaše želje i ciljeve, odgovoriti ćemo vam vrlo brzo.