video sadržaj kao trend na društvenim mrežama

VIDEO sadržaj kao trend na društvenim mrežama

Video sadržaj preuzima internet, bez dvojbe. Korisnici društvenih mreža mijenjaju svoje navike. Zato na vrijeme prilagodite svoju strategiju

Pisali smo već o video marketingu kao načinu privlačenja klijenata. No, već duže vrijeme znamo da video sadržaj postaje dominantan na društvenim mrežama te se doseg (reach) pomoću “običnih” slika tj. fotografija znatno smanjuje. Smanjenjem dosega, opada i engagement korisnika.

Social media postaje sve manje social, a sve više media

“Nalazimo se na prijelomnoj točki gdje se manje radi o odnosu kojeg uspostavljamo s ljudima, a više o sadržaju koji stvaramo. S brzim prelaskom na video, manje vodimo računa o društvenom aspektu, a više o zabavi koju stvaramo kroz sadržaj.” – Nick Cicero, potpredsjednik strategije u Convivi

 

TikTok-ov skok u gledanosti videa i broju korisnika

TikTok platforma broji oko 80 milijuna korisnika mjesečno u SAD-u, od kojih je 80% u dobi između 16 i 34 godine. To potiče marketinške stručnjake da daju prednost kanalu kao dijelu svojih društvenih strategija, ali i općenito vide sadržaju koji očigledno dominira svijetom društvenih mreža.

Video sadržaj preuzima internet

Video sadržaj je 1200% uspješniji od bilo kojeg drugog sadržaja. Video sadržaj generira više shareova i likeova od kombinacije slike i teksta. Dok gledaju video, korisnici upijaju 95% poruke koju šaljemo. Za usporedbu, korisnici zapamte svega 10% tekstualnog sadržaja. Statistike radi, 78% korisnika gleda video sadržaj svaki tjedan, a čak 55% njih gleda ga svaki dan.

video sadržaj statistika

I druge društvene mreže slijede primjer

Kao rezultat uspjeha TikToka, sada i druge društvene mreže sada slijede primjer. Instagram, naravno, ima Reels, dok je Snapchat uveo Spotlight.

Zašto video sadržaj?

  • Videozapisi dulje drže pozornost korisnika. Ako želite zadržati pozornost svoje publike, videozapisi su nedvojbeno najbolja metoda. Oni mogu uvjeriti i obratiti vašu publiku učinkovitije od bilo kojeg drugog formata sadržaja.
  • Videozapisi imaju višu stopu klikanja od gotovo bilo koje druge vrste sadržaja. Ne koriste se samo u marketinške svrhe, već su popularni zbog broja klikova koje dobivaju, što im pomaže da steknu veću vidljivost.
  • Video sadržaj gradi povjerenje. Ljudi prirodno više vjeruju video sadržaju nego bilo kojem drugom. Skloniji su kupnji proizvoda ili usluge ako smatraju da će zadovoljiti njihove potrebe, zbog čega je vjerojatnije da će vjerovati vama i vašoj robnoj marki.
  • Video sadržaj je viralan, pa ga je ljudima lako dijeliti i promovirati s drugima na mreži. Kao rezultat toga, videosadržaj ima potencijal doseći vašu ciljanu publiku brže od drugih vrsta sadržaja.
  • Videozapisi povećavaju promet na web stranici i samim time dovode do više konverzija. Implementacijom videosadržaja na vaše kanale (društvene mreže, web stranicu i sl.) dajete korisnicima dobar razlog da pogledaju vaš sadržaj, kliknu na njega i na kraju izvrše konverziju kupnjom na vašoj web stranici.

Mijenjajte strategiju k video sadržaju

Video sadržaj donosi mnoge prednosti za vaše poslovanje. Video marketing važan je dio cjelokupne marketinške strategije i pomoći će vam da dosegnete klijente na značajniji način.

Korisnici društvenih mreža bolje reagiraju na dinamični video sadržaj nego na statičnu sliku. Iz tog razloga, doseg objava dosta pada te je potrebno prilagoditi strategiju u novom smjeru – što više video sadržaja za što bolji doseg i engagement na objavama!

Sve više i više korisnika svakodnevno gleda videozapise, stoga je važno znati kako plasirati svoje poslovanje na tržište. Video marketing izvrstan je način za izgradnju pozitivnog imidža za vaš brend i povećanje angažmana s publikom.